Luovaa sovelluskehitystä liikeidean ehdoilla

Yritys hyötyy digitalisaatiosta eniten, kun se pystyy automatisoimaan toimintojaan mahdollisimman tehokkaasti. Kaikkein parasta on, jos yritys voi järjestelmänsä avulla tuottaa selkeää etua omille asiakkailleen. Esimerkiksi niin, että asiakas pystyy seuraamaan vuokraamiensa laitteiden käyttöastetta reaaliajassa ja palauttamaan ne heti, kun käyttöä ei ole. Tekoälyä ja hyperautomaatiota hyödyntävillä sovelluksilla päästään merkittäviin materiaalisiin ja taloudellisiin säästöihin.  

Näin ajateltiin Rentalla, josta vain viidessä vuodessa kasvoi moderni konevuokraamo, jonka toiminta ylettyy jo Pohjois-Eurooppaan. Haastaakseen markkinajohtajan asemaa Rentalle on tärkeää, että heidän järjestelmäkehityksestä vastaava kumppani pystyy tuottamaan toimintavalmiita ratkaisuja luotettavasti ja nopealla aikataululla. Yhteistyön on toimittava saumattomasti.

Ketterä toimintatapa pitää kehityksen vauhdissa

WeAre Solutions on Rentan digitaalisesta tuotekehityksestä vastaavan Renta DigiOfficen strategisena kumppanina toimittanut Rentan keskeiset laite- ja tilavuokraukseen liittyvät sovellukset. DigiOffice-konseptiin kuuluu, että WeAre Solutions käy kehitystarpeita läpi suoraan liiketoimintajohtajien kanssa ja tuottaa heille ratkaisuja, jotka tehostavat liiketoimintaprosesseja.

Yhteistyö alkoi, kun Renta halusi yksinkertaisen mobiilisovelluksen siirrettävien työmaatilojen myyntiin ja esittelyyn. Tästä ideasta syntyi Renta Modules työmaatilojen suunnitteluun, ja sen jatkoksi kehitettiin kolmiulotteista lisättyä todellisuutta hyödyntävä Renta Visuals niiden mallintamiseen ja tarkasteluun.

DigiOffice-toimintamalli on jo tuottanut useita Rentan palvelukonseptia tukevia sovelluksia. Vuokraajan verkkokauppa Renta Easy tehtiin helpottamaan asiakkaiden laitevuokrausta ja kalustonhallintaa kun taas Renta Tools sisäisen laitehuollon ja vuokrauspalvelujen optimointiin. Renta Pro kehitettiin telineliiketoiminnan ja työmaanpalveluiden sisäiseen tuotannonohjaukseen. Lisäksi WeAre Solutions huolehtii alustana toimivasta pilvipalvelusta kokonaisuudessaan. Se takaa myös sen, että kapasiteetin kasvattaminen onnistuu joustavasti.

Koko kehitystyön pohjana on Rentan digitaalisuuteen nojaava asiakaslähtöinen liiketoimintamalli. WeAren tekoälyosaaminen ja yhtenäistä sovellusarkkitehtuuria tukeva alustaratkaisu sopivat hyvin kehityksen perustaksi. 

“WeAre Solutions on Rentalle ideaali kumppani. Yhtiö pystyy vastaamaan tarpeisiimme ja kasvamaan silloin kun tarvitaan kasvua. He pystyvät toimittamaan meille osaajaprofiilia tietokanta-asiantuntijasta koodaajaan asti. Suosittelen WeAre Solutionsia yrityksille, jotka haluavat uudistaa omaa toimialaansa ja hakevat kokonaisvaltaista kumppania digipalveluiden rakentamiseen ja ylläpitämiseen”

–Joel Särkkä, CIO

Sovellukset

Renta Easy

Älykäs konevuokraamo asiakkaan taskussa

Sovelluksien toteutuksessa on usein pullonkaulana jäykkä alustaratkaisu, jonka mukauttaminen omiin tarpeisiin on työlästä. WeAre Solutions käyttää sovellusten pohjana low-code-komponentteja, joiden ansiosta kehitystyö nopeutuu, ja päästään suoraan käyttövalmiisiin sovelluksiin. Näin tuotetta päästään testaamaan nopeammin, eikä uusien ominaisuuksien lisääminen ole kiinni järjestelmän rajoituksista. Käyttökokemus, toimintaympäristö ja mielikuvitus ohjaavat jatkokehitystä.

Kesällä 2017 lanseerattu Renta Easy on älykäs kalustonhallintasovellus, joka kulkee taskussa. Kuluttajille Renta Easy toimii yksinkertaisuudessaan verkkokauppana tai vuokraamona, yritystoiminnassa se on täysiverinen kalustonhallintajärjestelmä. Kehitystyössä lähdettiin liikkeelle loppuasiakkaan tarpeista.

Sovelluksen avulla voi selkeän käyttöliittymän kautta vuokrata laitteita ja hallita vuokraamaansa kalustoa. Asioinnin täytyy onnistua suoraan työmaalta kännykällä tai tabletilla. Asiakas pystyy helposti myös tarkastelemaan kalustokustannuksia ja esimerkiksi optimoimaan vuokrattujen laitteiden määrää työmailla seuraamalla niiden käyttöä.

Renta Easy näyttää reaaliajassa mm. vuokratun koneen sijaintitiedon, käyttöasteen ja työmaakohtaiset laskutustiedot. Jos asiakas pohtii, onko vastaava kone järkevämpi ostaa itselle vai jatkaa vuokraamista, Renta Easy auttaa arvioimaan, kumpi on parempi ratkaisu. Myös hukassa olleita koneita on löytynyt sijaintitiedon perusteella.

Renta Easy osaa tehdä älykkäitä ehdotuksia tilausten perusteella. Jos on vuokraamassa henkilönostinta, sovellus tarjoaa mukaan turvavaljaita. Akkukäyttöisten koneiden mukaan tarjotaan lisäakkuja ja johtokäyttöisille jatkojohtoa. Kun sovellus huomioi asioita, joita käyttäjä ei tule ajatelleeksi, se tuottaa samalla hyvän palvelukokemuksen ja lisää asiakasuskollisuutta. Kullanarvoisia asioita verkkokaupassa.

Renta Visuals & Modules

Virtuaalisuudesta tulossa valtavirtaa

AR eli lisätty todellisuus ja VR eli virtuaalinen todellisuus tarjoavat kiinnostavia mahdollisuuksia tilojen, tuotteiden ja ympäristöjen esittelyyn. Renta Modules -suunnittelutyökalun rinnalle kehitetty Renta Visuals hyödyntää kolmiulotteisuuden kokemusta.

Pelkästä pohjapiirroksesta voi olla vaikeaa hahmottaa miltä tilat asennettuna näyttävät ja miten ne vastaavat työmaan tarpeita. Jos sen sijaan voi laittaa 3D-lasit päähänsä ja lähteä virtuaaliselle kävelyretkelle tilojen sisälle, on asiakkaan helpompi tehdä korjausehdotuksia ja ostopäätöksiä.

Renta Visuals muovaa suunnitelmat virtuaalitodellisuudeksi, eli asiakas voi tarkastella joko 3D-laseilla, tietokoneella tai älypuhelimen ruudulta miltä juuri hänen tarpeisiinsa suunnitellut tilat näyttävät valmiina.

Rentalle Visuals-sovellus on ensimmäinen askel virtuaalitodellisuuden hyödyntämiseen. AR:n ja VR:n käyttö voi tulevaisuudessa olla mukana myös esimerkiksi laitteiden esittelyssä, käyttöopastuksissa ja koulutuksissa. Havainnollinen ja elämyksellinen esitystapa sopii moneen käyttötarkoitukseen.

Renta Tools

Sisäiset prosessit hallintaan älykkäällä toiminnanohjauksella

Haasteena laitehuollon ja vuokrausten hallinnassa on perinteisesti ollut prosessien manuaalisuus ja tiedon hajanaisuus. Tekoäly voi kerätä ja yhdistellä tietoja monipuolisesti eri lähteistä ja ohjata niiden avulla henkilökunnan toimintaa.

Renta Tools sovelluksen tekoäly auttaa optimoimaan palautuvien ja vuokralle lähtevien laitteiden tavaravirtoja. Se lajittelee automaattisesti vuokraamolle saapuvat palautukset ja oppii tunnistamaan kaluston, joille on kulloinkin eniten kysyntää. Toolsiin sisältyy automatisoitu palautusprosessi, joka tunnistaa laitteen ja sen käyttöhistorian mukaiset huoltotarpeet. Huollon jälkeen laite palautuu automaattisesti Easyyn, ja se voidaan ohjata vuokrattavaksi alueelle, jossa sille on eniten kysyntää.

Renta pystyy näin palvelemaan suurempaa määrää asiakkaita pienemmällä kalustolla. Asiakas puolestaan pystyy seuraamaan vuokrakoneiden käyttötilannetta, jolloin hän ei seisota niitä turhaan omilla työmaillaan. Tekoälyn avustama toiminnanohjaus tuottaa kustannustehokasta ja sujuvaa palvelua. Kun kaluston käyttöaste on korkea ja toiminnot tehokkaita, säästöä syntyy myös ympäristönäkökulmasta. Se näkyy konkreettisesti hiilijalanjäljen pienentymisenä.

Älykäs toiminnanohjausjärjestelmä osaa yhdistää laajasti yrityksen liiketoiminnassa syntyvää dataa, ja tuottaa siitä optimaalisia ratkaisuja niin verkkokaupan, huollon ja varastonhallinnan, kuin myynnin ja yritysjohdonkin tarpeisiin. Digitaalisoituvan talouden murroksessa ovat vahvoilla ne, jotka satsaavat oppivaan ja skaalautuvaan teknologiaan.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa!

Selaa sivustoa

Sijaintimme

Vantaa

Äyritie 12
01510, Vantaa

Porvoo

Puustellintie 4
06100 Porvoo

Ota yhteyttä

sales@weare.fi

Ota yhteyttä

sales@weare.fi